De 2 beste tools voor linkbuilding

De 2 beste tools voor linkbuilding

Om een website beter te laten scoren in zoekmachines kun je naast het optimaliseren van de content en techniek, ook gaan linkbuilden. Voor het verkrijgen van nieuwe backlinks naar je website kun je gebruik maken van honderden tools die je het leven een stuk makkelijker kunnen maken. In dit artikel vertelt dit linkbuilding bedrijf welke tools zij aanraden voor linkbuilding.

Ahrefs

Ahrefs is misschien wel een van de meest veelzijdige SEO-tools die er op dit moment verkrijgbaar is. Door middel van deze tool kun je achter het geschatte aantal bezoekers van websites komen, zodat je beter kunt beoordelen of je er een linkvermelding op wilt hebben. Hiervoor kun je ook kijken naar de waardes van de website. Ahrefs hanteert hier de URL rating voor en domain rating. Je wilt natuurlijk dat deze waardes zo hoog mogelijk zijn. Ahrefs kun je niet alleen voor linkbuilding gebruiken, maar ook voor het in de gaten houden van je concurrenten en het uitvoeren van zoekwoorden onderzoeken is de tool geschikt. Hiernaast zijn er nog talloze andere functies die je kun gebruiken om je website tot een nog hoger niveau te tillen.

Majestic

De tweede tool die je kunt gebruiken is Majestic. Deze tool heeft net als Ahrefs, een handige toolbar voor in de Chrome browser. Daarmee kun je razendsnel de gegevens van een website checken. In de toolbar kun je een samenvatting van de belangrijkste gegevens zien, waaronder het aantal backlinks, het aantal verwijzende domeinen, de trust flow en de citation flow. Bovendien kun je alle on-page links van een website controleren en zie je anchorteksten die gebruikt worden om naar de website te linken. Voor meer gedetailleerde informatie kun je de volledige tool gebruiken die je via de website van Majestic kunt gebruiken.

Beiden tools kunnen je dus enorm helpen met het beoordelen van websites. Ze doen dat ieder op hun eigen manier. Waar Majestic volledig gericht is op linkbuilding, is Ahrefs een allround SEO-tool.

Comments are disabled.